Online Dealer Awards

Over de Online Dealer Awards

De Online Dealer Awards zijn opgericht om aandacht te geven aan de online prestaties van alle autobedrijven van Nederland. PowerKraut en Marktplaats willen deze autobedrijven erkenning geven en stimuleren om online nog innovatiever te zijn. Op deze manier dragen we bij aan het verbeteren van het het online dealer landschap.

De hoofdprijs is ‘Beste Online Autobedrijf’. Elk autobedrijf met een nominatie, maakt kans op deze hoofdprijs. Daarnaast zijn er vijf categorieën waar autobedrijven zich voor kunnen inschrijven:

Hoe kan ik winnen?

Alle categorieën worden beoordeeld door een deskundige vakjury, bestaande uit professionals uit de automotive branche maar ook daarbuiten. De vakjury bepaalt wie de winnaars van de vakprijzen zijn, maar zal ook de nominaties selecteren waar het publiek straks hun stem op kan uitbrengen. De vakjury in 2019 bestond uit Ferry Smith (Voorzitter), Erik van den Heuvel (Autodata), Rick Verkuyl (Marktplaats), Paul de Vries (DCDW) en Kevin Gerde (Online Marketing Specialist).

De Online Dealer Awards zijn een initiatief van PowerKraut en Marktplaats.


Categorieën

Er zijn maar liefst vijf categorieën waarin awards te winnen zijn. De vakjury kiest voor onderstaande categorieën de winnaars. Daarnaast maakt elke genomineerde kans op de hoofdprijs: 'Beste Online Autobedrijf' van Nederland.

Award

Beste

Voorraadpresentatie

Award

Beste

Website

Award

Beste

Presentatie op
Social Media

Award

Beste

Leadopvolging

Award

Meest originele

Campagne

Beste Voorraadpresentatie


In deze categorie wordt specifiek gekeken naar de presentatie van de voorraad. Wat is de kwaliteit van de foto’s? Krijgt de consument een goed beeld van de auto? Is er genoeg informatie beschikbaar? Is de voorraadpresentatie onderscheidend?

Presenteer jij de voorraad op de beste manier?

Beste Website


In deze categorie wordt gekeken naar de gehele website van het autobedrijf. Naast het visuele aspect worden inschrijvingen ook beoordeeld op snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Ben jij het autobedrijf met de beste website?

Beste Presentatie op Social Media


De meeste autobedrijven zijn actief op social media. In deze categorie wordt gekeken welk autobedrijf dit op de beste manier doet. Hoe wordt social media ingezet? In welke frequentie? Welke content wordt geplaatst en is deze afwisselend? Is er aandacht voor interactie met de klant?

Ben jij onderscheidend op het gebied van social media?

Beste Leadopvolging


In deze categorie worden autobedrijven beoordeeld op de kwaliteit van leadopvolging. Is deze snel genoeg? Voldoet de opvolging aan de verwachting van de klant?

Gaan we dit bij jouw autobedrijf testen?

Meest Originele Campagne


Heb jij het afgelopen jaar een toffe campagne opgezet? Heeft jouw campagne veel leads opgeleverd? Of heeft deze juist veel positieve reacties gekregen waardoor iedereen jouw autobedrijf kent?

In deze categorie zijn we op zoek naar de meeste originele campagne!

Initiatiefnemers

PowerKraut
Marktplaats